top of page

Rood lichttherapie helpt bij het behalen van een gezond gewicht

In het kort de voordelen van rood lichttherapie:

  • Vermindert eetlust.

  • Verbetert vetverbranding lokaal, als in het hele lichaam.

  • Verhoogt energie niveau.

  • Vermindert cellulitis.

  • Behoudt spierweefsel.

  • Is veilig, en makkelijk thuis te gebruiken.

rood licht therapie afvallen

Zoekt u ook naar veilige manieren om meer overtollig vet te verliezen? Afvallen is een van de meest voorkomende gezondheidsdoelstellingen, zowel voor medische als cosmetische doeleinden. Ondanks dat we steeds bewuster worden, gezonder eten, en meer bewegen, hebben alleen al in Nederland al 6, 5 miljoen mensen overgewicht. Dat is 4 op de 10 mensen.(1).

Het is een miljoenen industrie met oneindig veel toestellen, crèmes, supplementen en therapieën die beweren dat ze je gemakkelijk helpen afvallen. De realiteit laat echter zien dat ondanks al die methodes en spullen we steeds meer last hebben van overgewicht. Het is dan ook niet gek dat we steeds meer twijfelen over de ''nieuwste ontdekking'' om vet te verliezen.

In dit artikel wil ik daarom laten zien wat de wetenschappelijk bewezen voordelen zijn van rood en nabij infraroodlicht om vet te verliezen, cellulitis te verminderen en een strakker lichaam te krijgen.

Als je eerst meer wilt leren over wat rood lichttherapie precies is, lees dan dit artikel. De Vivo Red Light Therapy lamp geeft specifieke golflengtes aan licht op een veilige manier welke oxidatieve stress in het lichaam vermindert en de energieproductie stimuleert.

Rood lichttherapie en afvallen

Onze vetcellen worden ook wel ''adipocyten''genoemd. Amerikaanse onderzoekers geloven dat rood lichttherapie direct invloed heeft op de adipocyten, en dat het ervoor kan zorgen dat vet in de adipocyten vermindert. (2)

Een andere studie in 2012 liet zien dat rood lichttherapie je eetlust kan beïnvloeden. Het onderzoek liet zien dat hormonen die invloed hebben op je eetlust, leptine en ghreline, hierdoor worden gecontroleerd. Door de regulatie van deze eetlust hormonen zou rood lichttherapie het gemakkelijker kunnen maken om een gezond gewicht te behouden.(3)

 

Cellulitis

Een studie in 2011 liet zien hoe rood lichttherapie cellulitis vermindert in vrouwen tussen de 25 en de 55 jaar. De onderzoeksgroep werd verdeelt over 2 groepen, waarbij de eerste groep rood lichttherapie combineerde met sporten op de loopband, en de tweede groep maakte alleen gebruik van de loopband. De onderzoekers concludeerde dat bij groep die rood lichttherapie ontving, na de studie minder cellulitis waarneembaar was(4).

Smallere taille omtrek

Een onderzoek uit 2011 in de Journal of Obesity Suregery liet zien dan rood lichttherapie de taille omvang verminderde. Ze lieten de deelnemers gedurende 4 weken, tweemaal per week, gebruik maken van rood lichttherapie in de golflengte van 634-680 nm. Aan het eind van de onderzoeksperiode werd er bij de deelnemers een aanzienlijke afname in taille omvang gemeten!(5)

Lokaal vet verlies

In een soortgelijke studie lieten onderzoekers zien dat rood lichttherapie een reductie in omtrek liet zien op verschillende delen van het lichaam. Ze concludeerde ook dat rood lichttherapie de omtrek verminderden op de middel, heupen en dijen waar rood lichttherapie werd toegepast.(6)

Een wetenschappelijke dagblad liet in 2013 nogmaals de voordelen zien van rood lichttherapie voor een strakkere taille, benen en heup omtrek. De omvang werd op verschillende delen van het lichaam aan het begin en eind van het onderzoek gemeten, en aan het eind van het onderzoek zagen ze bij de deelnemers een gemiddelde afname van 7,6 cm. Dit zijn niet alleen veelbelovende resultaten, de onderzoekers concludeerde ook dat rood lichttherapie een veilige therapie vorm is.(7)

Gewicht verlagen

In een onderzoek uit 2015 lieten Braziliaanse onderzoekers het effect zien van rood lichttherapie bij 64 obese vrouwen tussen de 20 en 40 jaar. Een groep deelnemers kregen een rood licht behandeling tijdens het sporten, en de tweede groep lieten ze alleen sporten. de conclusie van de onderzoekers was dat de combinatie van trainen en rood lichttherapie effectiever is voor het verlagen van vetmassa, vergeleken met die groep die alleen sporten. (8)

Instructie video Vivo BioPhoton 2.0

Resultaat

Aan de hand van de onderzoeken kunnen we samenvatten dat rood lichttherapie een veilige, effectieve en simpele methode is om op een gezonde manier af te vallen, vet te verbranden en contouren te verbeteren. De meeste resultaten werden vanaf een maand zichtbaar, bij minimaal 2 behandelingen per week. Zorg daarnaast voor een gezonde leefstijl met voldoende beweging, en de juiste voeding, zodat je optimale resultaten behaald.

De Vivo Red Light Therapy lamp levert u de effectieve golflengte met een therapeutische lichtkracht, zo heb je aan een dagelijkse sessie van 10 minuten genoeg om de resultaten uit de genoemde studies na te bootsen!

Veel vragen hebben we hier beantwoord. Heb je liever persoonlijk advies? Neem gerust contact op met ons.

Referenties:

[1] https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2012/27/steeds-meer-overgewicht

[2] Peterson P.S., Lei X, Wolf RM. CTRP7 deletion attenuates obesity-linked glucose intolerance, adipose tissue inflammation, and hepatic stress. American Journal of Physiology. Feb 2017;10:1152.

[3] Figueiro MG, Plitnick B, and Rea MS. Light Modulates Leptin and Ghrelin in Sleep-Restricted Adults. International Journal of Endocrinology. 2012.

[4] Paolillo FR, Borghi-Silva A, et al. New treatment of cellulite with infrared-LED illumination applied during high-intensity treadmill training. J Cosmet Laser Ther. 2011 Aug;13(4):166-71.

[5] Caruso-Davis MK, Guillot TS, Podichetty VK, Mashtalir N, Dhurandhar NV, Dubuisson O, Yu Y. Efficacy of low-level laser therapy for body contouring and spot fat reduction. Obes Surg. 2011. Jun;21(6):722-9.

[6] Jackson RF, Dedo DD, Roche GC, et al. Low-level laser therapy as a non-invasive approach for body contouring: a randomized, controlled study. Lasers in Surgery and Medicine. Dec 2009;41(10):99-809.

[7] McRae E and Boris J. Independent evaluation of low-level laser therapy at 635 nm for non-invasive body contouring of the waist, hips, and thighs. Lasers in Surgery and Medicine. Jan 2013;45(1):1-7.

[8] Sene-Fiorese M, Duarte FO, de Aquino Junior AE, Campos RM, Masquio DC, Tock L, de Oliveira Duarte AC, Dâmaso AR, Parizotto NA, Bagnato VS. The potential of phototherapy to reduce body fat, insulin resistance and "metabolic inflexibility" related to obesity in women undergoing weight loss treatment. Lasers Surg Med. 2015 Oct;47(8):634-42. doi: 10.1002/lsm.22395. Epub 2015 Jul 29. PMID: 26220050.

bottom of page