top of page
 • Is rood lichttherapie voor mij geschikt?
  Als je een mooiere huid wilt, meer energie en op een veilige manier je gezondheid wilt optimaliseren dan is het voor jou geschikt.
 • Is rood lichttherapie veilig?
  Ja. Na honderden onderzoeken concluderen wetenschappers dat rood lichttherapie een veilige therapievorm is zonder bijwerkingen. Het oorspronkelijke onderzoek voor de huidige therapie lampen kwam zelfs van NASA. Rood licht LED technologie werd toen gebruikt om bot- en spierverlies in de ruimte te beperken. Hoewel nieuwe studies de voordelen laten zien van rood lichttherapie voor de oogfunctie, is het voor veel mensen die net starten net te fel. Wij leveren daarom bij elke lamp een speciale bril zodat je je ogen kan bedekken als je dat prettig vindt.
 • Wordt rood lichttherapie heet? Kun je ermee bruinen?
  Nee en nee. Het wordt aangenaam warm maar niet heet. Rood licht is een andere golflengte dan UV-licht. Het heeft geen bruinings en huidverouderend effect. Het beschermt wel tegen UV beschadiging van de zon.
 • Is rood lichttherapie hetzelfde als infrarood sauna lampen?
  Het korte antwoord, nee. Voor het lange antwoord: Het gaat allemaal om de golflengte. Infrarood sauna lampen produceren een golflengte van meer dan 1000nm, en het gaat hierbij puur om het genereren van warmte voor zweten en doorbloeding. Lekker op zijn tijd, maar compleet anders dan onze lamp. De Vivo Red Light Therapie toestellen worden nauwelijks warm, en je zal er zeker niet van zweten. Alle Vivo Red Light Therapy modellen geven rood en bijna infrarood licht in de golflengtes van 660 en 850 nm. De lichtdeeltjes (fotonen) van deze golflengtes worden opgenomen in onze lichaamscellen, waar ze de energie productie stimuleren, de huid verjongen en veel meer. Een compleet andere therapievorm dus.
 • Werkt rood lichttherapie net zoals witte daglichtlampen?
  Elke golflengte aan licht in het kleurenspectrum heeft zijn eigen biologische effect. De witte daglichtlampen die je weleens hebt gezien werken vaak goed bij mensen die mentale klachten hebben in de wintermaanden. Het is dan wel belangrijk dat ze minimaal een dosering van 10.000 LUX geven. Van alle soorten lichttherapie is het rode spectrum het meest waardevol, omdat deze het meest brede scala aan gezondheidsvoordelen biedt. De Vivo Lampen geven gemakkelijk 10.000 LUX aan licht, en daarnaast ook licht uit het rode en nabij infrarode spectrum in therapeutische doses.
 • Wat is het verschil tussen rood licht en bijna infrarood licht?
  In de Vivo Red Light lampen zit zowel rood licht, met de golflengte van 660nm, en nabij infrarood licht, in de golflengte van 850 nm. De FS (full spectrum) toestellen hebben daarnaast ook 630 nm en 830 nm. Het nabij infrarode licht is nauwelijks zichtbaar voor het menselijke oog, en dringt dieper door in de huid, waardoor je makkelijker spieren, gewrichten en organen bereikt. Het rode licht is duidelijk zichtbaar en werkt oppervlakkiger, op de huid, bij het bestrijden van huidklachten en stimuleren van huidverjonging.
 • Waarom zou ik bij jou een rood lichttherapie lamp kopen?
  Simpel gezegd bieden we absoluut de beste waarde in rood lichttherapie lampen die tegenwoordig op de markt is. Oftewel, de optimale lichtkracht per euro die je uitgeeft voor de lamp. Waarbij de meeste toestellen nauwelijks een stralingssterkte van 100 mw/cm2 behalen, haalt de Vivo red light makkelijk de 100 mw/cm2 op een afstand van 15 cm van de LED's. Meer lichtkracht = beter resultaat in minder tijd. ​ Onze toestellen zijn allemaal getest met professionele apparatuur. Andere fabrikanten kiezen voor metingen gedaan met een ''solar power meter'' omdat deze veel hogere resultaten geven. Deze meetuitslagen zijn echter niet accuraat en misleidend. Vraag de fabrikant welke metingen zijn gebruikt voor hun aangeven lichtintensiteit.
 • Waarom gebruiken jullie LED's, en geen lasers in jullie lampen?"
  Dankzij de LED's krijg je het licht gemakkelijk op een groter lichaamsoppervlak. Een laser is een geconcentreerde straal van licht. Voor je lichaamscellen maakt het niet uit wat de bron is van het licht, zolang er maar voldoende lichtkracht wordt gebruikt en de juiste golflengte zul je de voordelen van rood lichttherapie ervaren.
 • Hoe werkt rood lichttherapie precies?
  Het best bestudeerde werkingsmechanisme van rode en bijna infrarood lichttherapie is dat het de energieproductie in de cellen verhoogd. Daar kunnen we dieper op ingaan: De lichtdeeltjes die specifiek door rood en bijna infrarood licht worden afgegeven reageren met een receptor binnen de cel: Cytochroom C oxidase genaamd. Deze interactie stimuleert de mitochondriën, de ‘’energiefabriekjes’’ van onze cellen, om zuurstof efficiënter te gebruiken. Hierdoor kan meer energie (ATP) geproduceerd worden. Wanneer onze cellen meer energie hebben, verbeteren lichaamsfuncties en onze gezondheid. Onze toestellen maken enkel gebruik van de natuurlijke genezende golflengten van licht, om precies te zijn de golflengtes van 660 nm en 850 nm. Onze Vivo Red light toestellen leveren deze lichtenergie gerichter, sneller en krachtiger dan de zon, zonder schadelijke UV-stralen, en wanneer het jou uitkomt.
 • Hoe lang gaan de lampen mee?
  LED lampen hebben typisch een levensduur van niet meer dan 50.000 uur. LED lampen zijn niet gemaakt om langer mee te gaan. Een eenmalige investering dus.
 • Hoe gebruik ik mijn Vivo Red Light lamp?
  Zet de lamp op een tafel voor, of achter je. Je kunt ook de bijgeleverde materialen gebruiken om je lamp op te hangen aan de deur of muur. Zorg dat je een afstand neemt van 10 tot 20 cm en schijn op het gewenste lichaamsdeel voor 10 tot 20 minuten per dag.
 • Werkt rood lichttherapie door kleding en/of make-up?
  Alles wat het licht blokkeert, heeft invloed op de effectiviteit van de therapie. Voor het beste resultaat wil je dat het licht op een blote en schone huid schijnt, op deze manier kan het licht gemakkelijk opgenomen worden.
 • Wat is de stralingshoek en waarom maakt het uit?
  De straling hoek van de Vivo LED’s zijn 60 graden. Sommige fabrikanten van LED-lampen gebruiken een brede stralingshoek van 90 graden. Het probleem met het gebruik van een brede stralingshoek is dat het vermogen snel afneemt over afstand. Bij brede bundelhoeken (90 graden) verzwakt het vermogen snel.
 • Kan ik te veel rood lichttherapie gebruiken?
  Ja. Als je te veel doet, verdwijnen de positieve effecten omdat je eigenlijk meer stress aan de cellen toevoegt. Houd u aan minder dan 20 minuten totale therapieduur per dag voor gegarandeerd resultaat. Meer dan dat is niet schadelijk, maar kan de positieve effecten ongedaan maken. Ons advies is om de dosering rustig op te bouwen als je net begint.
 • Hoe zit het met de EMF (electric and magnetic field) van jullie toestellen?
  Elk elektrisch apparaat geeft EMF af, zo ook de VIVO toestellen. Op behandelafstand van minimaal 10 cm is er geen schadelijke hoeveelheid EMF waarneembaar. De Vivo BioPhoton is speciaal ontwikkeld voor mensen die gevoelig zijn voor EMF, je kunt deze zelfs veilig tegen de huid aan houden. Een unieke eigenschap die je in geen enkele andere rood lichttherapie paneel ziet.
 • Hoe lang duurt het om resultaat te merken?
  De meeste mensen voelen direct een verschil in energie en een mooie "gloed" op hun huid. Echter, in onderzoeken werden de resultaten na 8 weken gebruik gemeten. Voor andere doelstellingen, zoals spierpijn en gewrichten, voelen sommigen meteen een verschil, en voor anderen kan het tot 8 uur duren na gebruik om de volledige effecten te voelen. Voor doelstellingen zoals spiergroei en een zichtbare stevige huid moet je dus rekening houden met 4 tot 8 weken gebruik.
 • Als mijn klachten zijn verholpen, moet ik dan stoppen met behandelen?"
  Wanneer je merkt dat je huid strakker is, minder rimpels heeft of andere klachten zijn verholpen, adviseren wij je om verder te gaan op een onderhoudsdosering van 3 x per week. Zo behoud je duurzame voordelen in je gezondheid.
 • Wat is de levertijd van mijn bestelling?
  Je bestelling wordt met 1 tot 3 werkdagen gratis bij je thuisbezorgd. Tijdens drukke periodes bij PostNL kan dit soms oplopen tot 5 werkdagen. Je ontvangt een track and trace link zodra het pakket bij de bezorgdienst is aangekomen.
 • Heb ik garantie?
  Ja. Mocht er buiten je fout om iets stuk gaan aan de lamp, dan kun je gebruik maken van de fabrieksgarantie van maar liefst 2 jaar.
 • Kan ik de lamp ook terugsturen?
  Duizenden ervaringen wereldwijd, en de wetenschap zijn duidelijk. Het werkt. Mocht je om wat voor reden toch niet tevreden zijn, heb je het recht om het product binnen 30 dagen terug te sturen, en krijg je 100% van het aankoopbedrag terug. Voorwaarde is dat ze als nieuw worden geretourneerd met alle originele accessoires. Alle retouren ontvangen met beschadigde of ontbrekende componenten kunnen worden onderworpen aan extra kosten. Houd er rekening mee dat we niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor verloren of beschadigde zendingen die naar ons worden geretourneerd.
 • Mijn vraag is niet beantwoord, kan ik contact met je opnemen?"
  Natuurlijk! Klik hier om contact met ons op te nemen en we beantwoorden je vraag dezelfde dag nog!
bottom of page