top of page
 • Is rood lichttherapie voor mij geschikt?
  Als je een mooiere huid wilt, meer energie en op een veilige en natuurlijk manier je gezondheid wilt optimaliseren dan is het voor jou geschikt.
 • Hoe werkt rood lichttherapie precies?
  Het best bestudeerde werkingsmechanisme van rode en bijna infrarood lichttherapie is dat het de energieproductie in de cellen verhoogd. Daar kunnen we dieper op ingaan: De lichtdeeltjes die specifiek door rood en nabij infrarood licht worden afgegeven reageren met een receptor binnen de cel: Cytochroom C oxidase genaamd. Deze interactie stimuleert de mitochondriën, de ‘’energiefabriekjes’’ van onze cellen, om zuurstof efficiënter te gebruiken. Hierdoor kan meer energie (ATP) geproduceerd worden. Wanneer onze cellen meer energie hebben, verbeteren lichaamsfuncties en onze gezondheid. Meer over de werking kun je hier lezen. Onze toestellen maken enkel gebruik van de meest effectieve golflengtes uit het rode spectrum, om precies te zijn de rode golflengtes van 630, 660 en 670 nm (nanometer). En de nabij infrarode golflengtes van 810, 830 en 850 nm. Onze Vivo Red light toestellen leveren deze lichtenergie gerichter, sneller en krachtiger dan de zon, zonder schadelijke UV-stralen, en wanneer het jou uitkomt.
 • Wordt rood lichttherapie heet? Kun je ermee bruinen?
  Nee en nee. Het wordt aangenaam warm maar niet heet. Rood licht is een andere golflengte dan UV-licht. Het heeft geen bruinings en huidverouderend effect. Het beschermt wel tegen UV beschadiging van de zon.
 • Is rood lichttherapie hetzelfde als infrarood sauna lampen?
  Het korte antwoord, nee. Voor het lange antwoord: Het gaat allemaal om de golflengte. Infrarood sauna lampen produceren een golflengte van meer dan 1000nm, en het gaat hierbij puur om het genereren van warmte voor zweten en doorbloeding. Lekker op zijn tijd, maar compleet anders dan onze lamp. De Vivo Red Light Therapie toestellen worden nauwelijks warm, en je zal er zeker niet van zweten. Alle Vivo Red Light Therapy modellen geven rood licht in de golflengtes van 630, 660 en 670. En nabij infrarood licht in de golflengtes van 810, 830 en 850 nm. De lichtdeeltjes (fotonen) van deze golflengtes worden opgenomen in onze lichaamscellen, waar ze de energie productie stimuleren, de huid verjongen en meer. Een compleet andere therapievorm dus.
 • Werkt rood lichttherapie net zoals witte daglichtlampen?
  Elke golflengte aan licht in het kleurenspectrum heeft zijn eigen biologische effect. De witte daglichtlampen die je weleens hebt gezien kunnen hulpzaam zijn bij mensen die mentale klachten hebben in de wintermaanden. Het is dan wel belangrijk dat ze minimaal een dosering van 10.000 LUX geven. Het nadeel is dat witte daglichtlampen vooral blauw licht spectrum afgeven. Van alle soorten lichttherapie is het rode spectrum het meest waardevol, omdat deze het meest brede scala aan gezondheidsvoordelen biedt. De Vivo lampen geven ook 10.000 LUX aan lichtintensiteit, en daarnaast ook de unieke voordelen van rood en nabij infrarood licht!
 • Wat is het verschil tussen rood licht en nabij infrarood licht?
  In de Vivo Red Light lampen zit zowel rood licht, met de golflengte van 630, 660 en 670 nm (nanometer), en nabij infrarood licht, in de golflengte van 810, 830 en 850 nm. De Lux toestellen hebben dus maar liefst 6 golflengtes in het rode en nabij infrarode spectrum. Het combineren van deze golflengtes heeft unieke voordelen. Het nabij infrarode licht is niet of nauwelijks zichtbaar voor het menselijke oog, en dringt dieper door in de huid, waardoor je makkelijker spieren, gewrichten en organen bereikt. Het rode licht is duidelijk zichtbaar en werkt oppervlakkiger, op de huid, bij het bestrijden van huidklachten en stimuleren van huidverjonging.
 • Geven toestellen met een hogere lichtkracht, ook meer resultaat?
  Nee. De ''meer lichtkracht is beter'' marketing is overgewaaid uit de V.S. Ook in de EU beweren veel fabrikanten de hoogste lichtkracht te hebben. De meeste fabrikanten gebruiken echter een ''solar power meter'' om lichtkracht te bepalen, deze is niet gemaakt voor LED bronnen waardoor de meting onrealistisch hoog uitslaat. Professionele metingen geven een accurate beeld van de lichtkracht in mW/cm2. Zonder echte meetresultaten, kan je onmogelijk de optimale dosering bepalen die past bij je klacht of doelstelling. Wij delen onze lichtkracht zowel professioneel, voor bepalen van de dosering, maar ook de lichtkracht gemeten met de ''solar power meter'', zodat je kunt vergelijken met andere aanbieders. Meer informatie over doseringen vindt je in deze blog. Waardes ver boven de 100 mW/cm2, en richting de 200 mW/cm2 kunnen zelfs een averechts effect hebben en wil je vermijden.
 • Is rood lichttherapie veilig?
  Ja. Na honderden onderzoeken concluderen wetenschappers dat rood lichttherapie een veilige therapievorm is zonder bijwerkingen. Het oorspronkelijke onderzoek voor de huidige therapie lampen kwam zelfs van NASA. Rood licht LED technologie werd toen gebruikt om bot- en spierverlies in de ruimte te beperken. Hoewel nieuwe studies de voordelen laten zien van rood lichttherapie voor de oogfunctie, is het voor veel mensen die net starten net te fel. Wij leveren daarom bij elke lamp een speciale bril zodat je je ogen kan bedekken als je dat prettig vindt.
 • Hoe lang duurt het om resultaat te merken?
  De meeste mensen voelen direct een verschil in energie en een mooie "gloed" op hun huid. Echter, in onderzoeken werden de resultaten na 8 weken gebruik gemeten. Voor andere doelstellingen, zoals spierpijn en gewrichten, voelen sommigen meteen een verschil, en voor anderen kan het tot 8 uur duren na gebruik om de volledige effecten te voelen. Voor doelstellingen zoals spiergroei en een zichtbare stevige huid moet je dus rekening houden met 4 tot 8 weken gebruik.
 • Als mijn klachten zijn verholpen, moet ik dan stoppen met behandelen?
  Wanneer je merkt dat je huid strakker is, minder rimpels heeft of andere klachten zijn verholpen, adviseren wij je om verder te gaan op een onderhoudsdosering van 3 x per week. Zo behoud je duurzame voordelen in je gezondheid.
 • Werkt rood lichttherapie door kleding en/of make-up?
  Alles wat het licht blokkeert, heeft invloed op de effectiviteit van de therapie. Voor het beste resultaat wil je dat het licht op een blote en schone huid schijnt, op deze manier kan het licht gemakkelijk opgenomen worden.
 • Kan ik te veel rood lichttherapie gebruiken?
  Ja. Als je te veel doet, verdwijnen de positieve effecten omdat je eigenlijk meer stress aan de cellen toevoegt. Houd u aan maximaal 2 keer 20 minuten totale therapieduur per dag voor gegarandeerd resultaat. Meer dan dat is niet schadelijk, maar je hebt dan geen of minder positieve effecten. Ons advies is om de dosering rustig op te bouwen als je net begint. Er zit geen schadelijk UV in rood lichttherapie, je kan dus niet verbranden. Rood lichttherapie kan wel beschermend werken tegen UV uit de zon, dat lees je in deze blog.
 • Waarom zou ik bij jou een rood lichttherapie lamp kopen?
  Bij Vivo staat de therapeutische waarde voorop. Zo hebben wij als eerste maar liefst 6 van de meest effectieve golflengtes verwerkt in onze Lux toestellen. De BioPhoton toestellen zijn zo laag in EMF (elektromagnetische straling) dat die direct op de huid kan worden gebruikt. Daarmee is de BioPhoton(+) de eerste hybride paneel verkrijgbaar! Hybride betekent: zowel op afstand, als direct op de huid te gebruiken. De huidcontact methode geeft tot 5x diepere penetratie van lichtdeeltjes in het lichaamsweefsel. ​ Onze toestellen zijn allemaal getest met professionele apparatuur. Meer (lichtkracht) is zeker niet beter, uiteindelijk gaat het om de optimale dosering die bij jouw doelstelling past. In deze blog lees je de 10 belangrijkste punten waar je op moet letten voor aanschaf.
 • Waarom hebben jullie geen LED maskers, of ander LED tools voor op het gezicht?
  Het idee is heel goed, want rood lichttherapie werkt zeer goed voor de huid. Zowel verjongend als bij klachten zoals acne. Door op afstand het licht op je gezichtshuid te schijnen (zoals bij een paneel), komen de verschillende golflengtes mooi verdeelt en ''gemengd'' op de huid. Bij een masker heb je direct huidcontact met de LED's. Ideaal voor dieper liggend weefsel, maar niet persé voor de huid. Verschillende mensen claimen zelfs vetverlies in het gezicht te hebben na het gebruik van maskers.
 • Hoe gebruik ik mijn Vivo Red Light lamp?
  Zet de lamp op een tafel voor, of achter je. Je kunt ook de bijgeleverde materialen gebruiken om je lamp op te hangen aan de deur of muur. Kortom, positioneer het toestel op zo'n manier dat prettig voor jou werkt, en zorg dat je het ''probleemgebied'' beschijnt. Algemeen advies is dat je een afstand van 15 tot 35 cm van de lamp wilt houden terwijl je het licht 10 tot 20 minuten dagelijks op het gewenste lichaamsdeel schijnt. De BioPhoton en de BioPhoton+ kun je zelf direct op de huid gebruiken! Lees hier meer over de unieke voordelen van de huidcontact methode. Liever doseringsadvies op maat? Lees deze blog of neem contact met ons op.
 • Hoe zit het met de EMF (electric and magnetic field) van jullie toestellen?
  Elk elektrisch apparaat geeft EMF (elektromagnetische straling) af, zo ook de Vivo toestellen. Op behandelafstand van minimaal 10 cm is er geen schadelijke hoeveelheid EMF waarneembaar. De Vivo BioPhoton en de BioPhoton+ zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die gevoelig zijn voor EMF, je kunt deze zelfs veilig tegen de huid aan houden! De huidcontact methode is een unieke eigenschap die je in geen enkele andere rood lichttherapie paneel ziet.
 • Hoe lang gaan de lampen mee?
  LED lampen hebben typisch een levensduur van niet meer dan 50.000 uur. LED lampen zijn niet gemaakt om langer mee te gaan. Een eenmalige investering dus.
 • Wat is de stralingshoek en waarom maakt het uit?
  De straling hoek van de Vivo LED’s zijn 60 graden. Sommige fabrikanten van LED-lampen gebruiken een brede stralingshoek van 90 graden. Het probleem met het gebruik van een brede stralingshoek is dat het vermogen snel afneemt over afstand. Bij brede bundelhoeken (90 graden) verzwakt het vermogen snel.
 • Waarom gebruiken jullie LED's, en geen lasers in jullie lampen?
  Dankzij de LED's krijg je het licht gemakkelijk op een groter lichaamsoppervlak. Een laser is een geconcentreerde straal van licht. Voor je lichaamscellen maakt het niet uit wat de bron is van het licht, zolang er maar voldoende lichtkracht wordt gebruikt en de juiste golflengte zul je de voordelen van rood lichttherapie ervaren. Daarnaast zijn LED's erg duurzaam en voordeliger in productie.
 • Kan ik de lamp ook terugsturen?
  Duizenden ervaringen wereldwijd, en de wetenschap zijn duidelijk. Het werkt. Mocht je om wat voor reden toch niet tevreden zijn, heb je het recht om het product binnen 60 dagen terug te sturen, en krijg je 100% van het aankoopbedrag terug. Voorwaarde is dat ze als nieuw worden geretourneerd met alle originele accessoires. Alle retouren ontvangen met beschadigde of ontbrekende componenten kunnen worden onderworpen aan extra kosten. Houd er rekening mee dat we niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor verloren of beschadigde zendingen die naar ons worden geretourneerd.
 • Wat is de levertijd van mijn bestelling?
  Je bestelling wordt met 1 tot 3 werkdagen gratis en aangetekend thuisbezorgd. Tijdens drukke periodes bij PostNL kan dit soms oplopen tot 5 werkdagen. Zodra het pakket bij de bezorgdienst is aangekomen ontvang je een track and trace link waarmee je je bestelling kunt volgen. Grote pakketten, zoals het multifunctioneel standaard valt onder een speciale levering door het gewicht en formaat, en worden doorgaans met 5 werkdagen geleverd.
 • Heb ik garantie?
  Ja. Mocht er (buiten je fout om) iets stuk gaan aan de lamp, dan kun je gebruik maken van de fabrieksgarantie van maar liefst 3 jaar. Ook na die tijd staan we altijd voor je klaar.
 • Ik woon niet in NL of BE, hoe kan ik een bestelling plaatsen?
  Onze focus ligt op het bedienen van klanten in Nederland en Belgie, zo kunnen we de beste service garanderen. Toch denken we graag met je mee als je vanuit het buitenland een bestelling wilt plaatsen! Stuur ons een berichtje en we gaan aan de slag.
 • Mijn vraag is niet beantwoord, kan ik contact met je opnemen?
  Natuurlijk! Klik hier om contact met ons op te nemen en we beantwoorden je vraag dezelfde dag nog!
bottom of page