top of page

Rood lichttherapie bij Haaruitval

Bijgewerkt op: 8 apr.

Het verliezen van haar hoort bij ouder worden, toch kan het flink stress geven als het snel en plotseling optreed.


Steeds vaker zien we:

  • Haaruitval bij mannen

  • Haaruitval na zwangerschap

  • Haaruitval na corona

Ben je op zoek naar natuurlijk methodes tegen haaruitval? lees dan verder.


In een eerder artikel schreven we hoe je haargroei op een natuurlijke manier kunt stimuleren, dat artikel kun je hier lezen.


In deze blog leggen we de focus op de toepassing van Rood lichttherapie (RLT) voor het bevorderen van haargroei.

Maar eerst enkele studie resultaten:


  • Onderzoekers lieten zien dat vrouwen die een rood lichttherapie (RLT) behandeling om de dag kregen, 51% meer haargroei lieten zien dan de controlegroep. ( Link studie )

  • Een studie uit 2014 liet zien dat vrouwen na 60 dagen RLT behandeling 37% meer haargroei hadden dan de controlegroep. ( Link studie )

  • Ook bij mannen liet een Taiwanese studie meer haar, volume en nieuwe groei zien na 3 maanden gebruik van RLT. ( Link studie )


Hoe werkt dat precies?


Er zijn verschillende werkingsmechanisme waarop RLT haargroei stimuleert, we behandelen ze hieronder:


Energie op cel niveau:

Misschien de meest bekende werking van RLT is het verbeteren van de energieproductie in onze lichaamscellen. Wanneer de cellen van de haarfollikels meer energie krijgen, verbetert de functie en produceren de haarpapil (bindweefsel met haarvaatjes) meer keratine (bouwstof van haar), wat resulteert in meer haargroei en gezonder haar.


Ontsteking:

Haaruitval bij mannen en vrouwen gaat altijd gepaard met de aanwezigheid van ontstekingswaarde in het lichaam en specifiek in de hoofdhuid. ( Link studie ) RLT is een effectieve ontstekingsremmer, niet alleen in spieren en gewrichten, maar ook de hoofdhuid.


Doorbloeding:

Stevige massages van de hoofdhuid kunnen helpen om de haargroei te bevorderen, omdat het de doorbloeding stimuleert. Bij een betere doorbloeding is er meer aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Onderzoekers laten zien dat RLT de doorbloeding stimuleert. ( Link studie )

Specifiek voor haren heeft een rood licht helm of pet grote voordelen ten opzichte van een paneel. We benoemen ze hieronder.


Behandel oppervlak:

Met een helm of pet beschijn je in een keer voor-achter, zijkanten en de bovenkant van je hoofdhuid met rood licht. Natuurlijk kan je een vlak paneel gebruiken, echter deze beschijnt maar een ´vlak´.Wanneer je met een paneel het haar wilt behandelen, moet je dus 5 zijden na elkaar beschijnen met het licht. Dit kost je meer tijd en is vooral oncomfortabel als je dit dagelijks wilt doen.


Comfortabel:

Als je meer haargroei wilt zien, is een dagelijkse sessie met een lichttherapie helm of pet noodzakelijk. Geen probleem, een pet zet je makkelijk op tijdens het werk of lezen.


Huidcontact:

Haren reflecteren een deel van het licht dat erop schijnt. Heeft de therapie dan geen zin? Jawel, een pet of helm vol met LED´s die direct huidcontact maken zorgen dat alsnog een groot deel van de fotonen wordt opgenomen.

Lichtkracht:

Omdat er verlies is van licht door reflectie van het haar, wil je zorgen voor een extra hoge lichtkracht bij huidcontact, zodat je de lichtkracht ´verloren in reflectie´ kunt compenseren. RLT panelen met ventilator wil je nooit zo dicht bij het hoofd houden i.v.m. de hoeveelheid EMF die dit afgeeft.


Resultaat


Studieresultaten zijn veelbelovend, ook de ervaringen van mensen zijn positief. Net zoals elke behandelvorm zijn de resultaten niet bij iedereen even consistent. Het is op dit moment nog onduidelijk welke factoren hiervoor zorgen, maar waarschijnlijk speelt stress en ontstekingsgevoeligheid hiernaast ook een grote factor.


Kortom, ons advies is om je gezondheid daarnaast als geheel te verbeteren voor optimaal resultaat.

Extra tip voor natuurlijke ondersteuning bij haaruitval: ''Gebruik een paar druppeltjes biologische castorolie en masseer deze op de hoofdhuid voordat je start met de rood lichttherapie hoofd behandeling. Castorolie stimuleert de haargroei.''0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


pastel-tone-purple-pink-blue-gradient-de

GRATIS e-book Rood Lichttherapie

Een handige startersgids.
 
Compleet met 34 wetenschappelijk bewezen voordelen.

Meldt je aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct je e-book + € 25 korting cadeau!

e-book rood licht therapie

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page